Παραλαβή ασθενούς με ελικόπτερο Πολεμικού Ναυτικού από το Κ/Ζ «AIDADIVA» –

Παραλαβή ασθενούς με ελικόπτερο Πολεμικού Ναυτικού από το Κ/Ζ «AIDADIVA» – Τραυματισμοί λουόμενων στη Ρόδο και την Αίγινα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEANEXPRESS» – Θάνατος άνδρα στην Κω – Διακομιδή ασθενούς

 

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη πρώτες πρωινές σήμερα, από το Κ/Ζ «AIDADIVA» σημαίας Ιταλίας,  το οποίο έπλεε βόρεια της Άνδρου, με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 41χρονη αλλοδαπή επιβάτης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η 41χρονη μεταφέρθηκε από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, απ’ όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ».

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λίνδου για περιστατικό τραυματισμού λουόμενης, στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Λίνδου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας τον τραυματισμό 49χρονης αλλοδαπής λουόμενης από διερχόμενο σκάφος,  χειριστής του οποίου ήταν ένας 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Η 49χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λίνδου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας για περιστατικό τραυματισμού λουόμενου, εντός της θαλάσσιας λουτρικής εγκατάστασης «ΚΑΜΑΡΕΣ».

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας τον τραυματισμό 43χρονου λουόμενου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια με ελικόπτερο ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας σε Νοσοκομείο των Αθηνών, για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, ότι κατά τον πλου του εγκεκριμένου δρομολογίου του από το λιμάνι της Ζακύνθου προς τους λιμένες της Κεφαλλονιάς-Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας και Μπάρι Ιταλίας, υπέστη μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και συνέχισε το δρομολόγιό του με μειωμένη ταχύτητα.

Το «EUROPEAN EXPRESS», στο οποίο επέβαιναν 396 επιβάτες,  62 Ι.Χ.Ε. και 01 Δ/Κ, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με καθυστέρηση 2 ωρών και 45 λεπτών. Μετά τον κατάπλου του παρέλαβε 116 επιβάτες, 17 Φ.Γ, 21 Ι.Χ.Ε. και 01 Δ/Κ, οι οποίοι είχαν τελικό προορισμό την Ιταλία και παρέμειναν εντός του πλοίου, ενώ όσοι εκ των επιβατών επιθυμούσαν προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του «EUROPEAN EXPRESS», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας, από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Μαστιχαρίου Κω, 72χρονος, ο οποίος βρέθηκε στη θάλασσα μετά από πτώση από το Α/Κ του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι της Πλατανιάς Μαγνησίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Σ. 148, 82χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL