Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε)

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη στρατηγική αξιοποίησης των λιμανιών και ιδιαίτερα εκείνων του Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων προτιμάται αφενός για να μειωθεί το δημόσιο χρέος, ενώ αποτελεί αφετέρου αναπτυξιακό εργαλείο προς όφελος της κοινωνίας. «Προτιμώ τις ιδιωτικοποιήσεις παρά να φορτώνουμε ελλείμματα από δανεικά στις πλάτες όλης της κοινωνίας.  Η συνταγή των περικοπών των μισθών και της υπερφορολόγησης απέτυχε», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι κυρίαρχη πολιτική του υπουργείου είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα απόαναβαθμισμένα λιμάνια,τόσο σε αξία όσο και επενδύσεις.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ακούγοντας με προσοχή τις επιφυλάξεις των εκπρόσωπων της Ομοσπονδίας για τη στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών, εξέφρασε την κατανόηση του στις ανησυχίες των εργαζομένων, τόνισε, όμως, ότι βασική του αρχή σε κάθε περίπτωση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.«Μπορεί σε ορισμένα θέματα να έχουμε διαφορετική θεώρηση, αλλά με κοινή λογική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να συνεννοηθούμε στα μικρά ή στα μεγάλα που θα συναντήσουμε μπροστά μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL