Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας στον Αρχηγό Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο Αρχηγός Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.Αντιναύαρχος ΛΣ Δημήτριος Μπαντιάς υποδέχθηκε σήμερα στο Αρχηγείο το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας  IsmailSefaYÜCEER.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η λαθρομετανάστευση και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ακτοφυλακές των δύο χωρών στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

 Ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Πρόξενο για τη συμβολή του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. στην καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας (ναρκωτικά, λαθρεμπόριο κτλ) και συμφώνησαν για την ανάγκη στενότερης συνεργασίας των Ακτοφυλακών των δύο χωρών.

Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τις συνδέσεις μεταξύ ελληνικών και τουρκικών λιμένων με Επιβατηγά – Τουριστικά πλοία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο πλευρές των πλοιοκτητών έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, συμφωνήθηκε στην παρούσα φάση και μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Τέλος, ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Πρόξενο ότι έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στον Τούρκο ομόλογό του προκειμένου να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Χίο και ότι πρόκειται ούτως ή άλλως να επισκεφθεί τον Τούρκο Αρχηγό Ακτοφυλακής στις αρχές Νοεμβρίου στην Τουρκία, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκλησή του.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL