Σύλληψη παράνομoυ αλλοδαπού στην Κω –

Σύλληψη παράνομoυ αλλοδαπού στην Κω – Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ πλοίου στην Κέρκυρα – Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη σε Κ/Ζ πλοίο στην Κέρκυρα

Εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κω, 36χρονος αλλοδαπός χειριστής σκάφους να απομακρύνεται από τις ακτές της περιοχής «ΛΑΜΠΗ» της Κω, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Παρά τις υποδείξεις του πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ο ανωτέρω τράπηκε σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του ακρωτηρίου «ΣΚΑΝΔΑΡΙ» ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τα στελέχη του πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ..

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 9915 ότι κατά τον κατάπλου του στο λιμένα της Κέρκυρας, προερχόμενο από Ηγουμενίτσα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη .

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 58 επιβάτες και τα 27 οχήματα ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη - ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Τα σημερινά προγραμματισμένα δρομολόγια του «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

*****

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ναυτικό Πράκτορα του Κ/Ζ «DELPHIN» σημαίας Μπαχάμες, για περιστατικό θανάτου επί του πλοίου 84χρονης αλλοδαπής επιβάτη.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, η  σορός  μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL