Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Λευκάδα

Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Λευκάδα -  Κατάσχεση αλιευμάτων στο Αίγιο – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα

                                     

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους, στη βόρεια πλευρά του διαύλου της Λευκάδας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου  διαπίστωσε ότι στην ανωτέρω περιοχή είχε προσαράξει το Θσκάφος «RAUMA» σημαίας Ολλανδίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα και πλησίον του το Α/Κ «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Λ.44, με τη συνδρομή του οποίου το «RAUMA» αποκολλήθηκε και με ιδία μέσα προσέδεσε ασφαλώς στο λιμάνι της Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Θ/Γ, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από πρόσωπο κατάλληλα εξουσιοδοτημένο από την Αρχή του Κράτους Σημαίας.

*****

Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αιγίου, στη θαλάσσια περιοχή Ακονιάς - Καμαρών του Δήμου Αιγιαλείας, 59χρονος που διενεργούσε ερασιτεχνική αλιεία και στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αλίευμα είκοσι δύο (22) τεμαχίων του είδους χταπόδια υπολειπόμενου βάρους.

Ανωτέρω αλίευμα συνολικού βάρους 2.848 γραμμαρίων κατασχέθηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή και διατέθηκε σε ευαγές ίδρυμα.

*****

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας (01) αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL