Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στη Ναύπακτο -

Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στη Ναύπακτο - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στο Κατάκολο - Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ρόδο

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στην περιοχή «ΓΡΙΜΠΟΒΟ», από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 21χρονη αλλοδαπή διότι κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα.

Από το Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κατάκολου από τον Πράκτορα του Κ/Ζ «SPLENDOUROFTHESEAS» σημαίας Μπαχάμες για την ύπαρξη 78χρονης αλλοδαπής επιβαίνουσας η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ανωτέρω Κ/Ζ, προερχόμενο από την Κροατία με προορισμό την Τουρκία, προσέγγισε εκτάκτως το λιμένα Κατάκολου και με τη συνδρομή σωστικής λέμβου η 78χρονη αποβιβάστηκε στη στεριά από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου.

Το Κ/Ζ «SPLENDOUROFTHESEAS» απέπλευσε την 16.00 για το λιμένα προορισμού του.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για περιστατικό προσάραξης  του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΟΡΚΑΣ» Ν. Ρόδου 264 στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Μανδρακίου Ρόδου, σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από την ακτή, με έξι (06) επιβαίνοντες, καλά την υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε πλωτό ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής ενώ οι δύο (02) εκ των επιβαινόντων, γυναίκες, αποβιβάστηκαν από το «ΔΟΡΚΑΣ» με πνευστή λέμβο και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και οι τέσσερις (04) άνδρες επιβαίνοντες παραμένουν επί του σκάφους με σκοπό τη φύλαξή του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΟΡΚΑΣ».

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL