Ανεύρεση όπλων και πυρομαχικών στην Κυνουρία –

Ανεύρεση όπλων και πυρομαχικών στην Κυνουρία – Συνέχεια ενημέρωσης για εκδήλωση πυρκαγιάς σε κρουαζιερόπλοιο στη Χαλκίδα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Π. Άστρους ότι στο νότιο προβλήτα λιμένα «ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ» δήμου Β. Κυνουριας και εντός της θάλασσας βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη ανελκύθηκαν από το βυθό της θάλασσας ένα (01) πυροβόλο όπλο LANCHESTERMK1, ένα (01) περίστροφο S&W357 MAGNUM, εκατόν πενήντα πέντε (155) σφαίρες 357 MAGNUM, τριακόσιες (300) σφαίρες 9MMLUGER, εννιακόσιες ογδόντα επτά (987) σφαίρες 22LRκαι εκατόν μία (101) σφαίρες  9Χ18 MAKAROV.

Ανωτέρω όπλα και πυρομαχικά πρόκειται να μεταφερθούν στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου και από εκεί στη Δ.Ε.Ε./Τ.Ε.Ο. για εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Π. Άστρους.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Πρωινές ώρες σήμερα διενήργησε αυτοψία κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας στο κρουαζιερόπολοιο «OCEANCOUNTESS» σημαίας Πορτογαλίας, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στις 30/11/2013 και σύμφωνα με εκτίμηση τους η φωτιά κατασβέστει.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα κατατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας προς έγκριση, σχέδιο ενεργειών και διαδικασιών για την απάντληση των καυσίμων και των λιπαντικών από τις δεξαμενές του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τα μέσα απορρύπανσης, παραμένουν σε επιφυλακή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL