Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα –

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα – Ακυβερνησία σκάφους στη Μυτιλήνη

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 63χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε κρυμμένους ανάμεσα στο φορτίο (είδη υγιεινής) έξι (06) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 44χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποιοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω όχηματα.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη παρασυρόμενης λέμβου με έναν επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή βόρειων ακτών Μυτιλήνης.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από θαλάσσης από δύο πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ  και από ξηράς με όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό ανωτέρω σκάφους, το οποίο και εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΣ», σε αβαθή ύδατα πλησίον της ακτής, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, ο οποίος περισυλλέχθηκε καλά στην υγεία του.

Το σκάφος, κατά την προσπάθεια αποκόλλησης του από την ακτή, βυθίστηκε.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL