Επίσκεψη Υπουργού Εσωτερικών της Εσθονίας και του Εκτελεστικού Διευθυντή FRONTEX στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας, ο Υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας κ. Ken-Marti Vaher συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Αξιωματούχων  και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του FRONTEXκ. IlkkaLaitinen,είχαν σήμερα συνομιλίες με τονΥπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ και τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ. Δημήτριο ΜΠΑΝΤΙΑ στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ανησυχία του για τις προοπτικές εξέλιξης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στις ελληνικές θαλάσσιες περιοχές που σε συνδυασμό με τις ασταθείς συνθήκες στις τρίτες χώρες που περιβάλλουν την Ελλάδα αναμένεται να επιβαρύνουν περαιτέρω στο μέλλον το έργο της επιτήρησής τους από το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος ΜΠΑΝΤΙΑΣ τόνισε τον πολύπλευρο χαρακτήρα του φαινομένου που περιλαμβάνει την διαχείριση των διασυνοριακών απειλών στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της χώρας, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τις ανθρωπιστικές πτυχές διαχείρισης του φαινομένου από τις δυνάμεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από Εσθονικής πλευράς επισημάνθηκε η σημασία διακλαδικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του FRONTEXτόνισε ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει να είναι αρωγός της επιτυχημένης προσπάθειας που καταβάλουν οι δυνάμεις του Λ.Σ. στην επιτήρηση των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε. στο Αιγαίο.

Τέλος, ο Εσθονός Υπουργός και η αντιπροσωπεία του πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στο επιχειρησιακό γραφείο FRONTEXπου ως γνωστόν φιλοξενείται από το 2010 στο κτίριο του ΥΝΑ στον Πειραιά και έχει αρμοδιότητα συντονισμού της επιχειρησιακής συνεργασίας του FRONTEX στην Ιταλία, τη Μάλτα, την Κύπρο και τη χώρα μας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL