Προσάραξη Ε/Γ – Υ/Γ «F/D XVII» Ν.Π. 11483 –

Προσάραξη Ε/Γ – Υ/Γ «F/DXVII» Ν.Π. 11483 Πρόσκρουση ρυμουλκού σε αβαθή στα Χανιά - Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ύδρας και Πόρου, ότι το Ε/Γ-Υ/Γ «F/DXVII» Ν.Π. 11483 προσάραξε σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σκυλί και ν. Σπαθί (βραχονησίδες Τσελεβίνια).

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πόρτο Χέλι για Σπέτσες – Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο – Πειραιά με 29 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΧΡΗΣΤΟΣ» Ν.Υ. 190 με επιβαίνοντες προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, η Λάντζα «ΤΖΩΝ ΝΑΚΗΣ» Ν.Π. 22 και η Λάντζα «ΛΙΑΚΟΣ» Ν.Π. 21 με επιβαίνοντες προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Πόρου καθώς και το Επαγγελματικό Α/Κ σκάφος «ΣΙΝΤΥ» Σ.Π. 109.

Με το που έφτασαν στο σημείο το «ΧΡΗΣΤΟΣ» και το «ΤΖΩΝ ΝΑΚΗΣ»  επιβίβασαν τους έντεκα (11) και δεκαοχτώ (18) επιβάτες του «F/DXVII» αντίστοιχα και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Γαλατά όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ στη συνέχεια οι 27 από αυτούς επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με μέριμνα της εταιρείας με τελικό προορισμό τον Πειραιά. 

Το Ε/Γ-Υ/Γ «F/DXVII» αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ιδίες δυνάμεις συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ε/Γ – Λάντζας «ΛΙΑΚΟΣ» Ν.Π. 21 στο λιμάνι του Πόρου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμόςκαι δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων στο πλοίο καθώς και θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του«F/DXVII» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθόντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, από τον κυβερνήτη του Ρ/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ» Ν.Π. 84842 ότι το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων λόγω πρόσκρουσης σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή «ΣΤΑΥΡΟΥ» έξωθεν κόλπου Χανίων.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκε το Α/Κ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» Ν.Χ. 219 για παροχή βοήθειας.

Το Ρ/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ» κατέπλευσε ασφαλώς και με ιδία μέσα στο λιμάνι των Χανίων, ενώ από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αντλιών έγινε η απάντληση των υδάτων από το σκάφος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΑΝΑΓΙΑ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθόντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,διεκομίσθη απογευματινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Αντίπαρουστο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΞΠΡΕΣ» Ν. Ελευσίνας 157, 87χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL