Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών στην Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών στην Πάτρα–  Σύγκρουση σκαφών στη Λέρο – Τροχαίο ατύχημα στη Σάμο - Διακομιδές ασθενών

 

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί (36χρονος και 29χρονος) οδηγός και συνοδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφεραν από κοινού  έναν (01) αλλοδαπό που κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να τον μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό και ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι  εντοπίστηκαν σε εμφανή θέση επί του φορτίου του οχήματος, το οποίο αποτελείτο από παλέτες με γκρουπάζ (ψυγεία και σωσίβια), χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.     

Κατόπιν προφορικής εντολής κ.Εισαγγελέα Υπηρεσίας οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω ανηλικότητας.           

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο της πρώτης περίπτωσης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για τη σύγκρουση ενός Ι/Φ σκάφους με ένα σκάφος Α/Ψ εντός του όρμου Παρθενίου ν.Λέρου.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στην ανωτέρω περιοχή, όπου διαπίστωσε ότι το Ι/Φ «PICOIII» σημαίας Γερμανίαςμε δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες είχε συγκρουστεί με το Α/Ψ σκάφος «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Λέρου 116 με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του. Κατά δήλωση των ανωτέρω η σύγκρουση έλαβε χώρα ενώ τα δύο σκάφη διατηρούσαν συγκλίνουσες πορείες προς τον προβλήτα Παρθενίου, όταν το «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» έμεινε ακυβέρνητο λόγω έλλειψης καυσίμων και το Ι/Φ σκάφος δεν πρόλαβε να χειρίσει προς αποφυγή σύγκρουσης.

Από την σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές  και στα δύο σκάφη.

Από τη Λιμενική Αρχή Λέρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι αποκατάστασης των βλαβών και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοϊας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σάμου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό μία 18χρονη, προσέκρουσε με το προπορευόμενο Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό μία 54χρονη.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 18χρονης, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 22χρονος,  από το λιμάνι της Σίκινουστο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Α/Ψ«ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν.53
  • 71χρονος αλλοδαπός, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL