Εντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων και σύλληψη πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων

       Εντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα,ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του προσωπικού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων. Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησηςσυμμετείχαν και συνεργάστηκαν πλωτές και χερσαίες δυνάμεις, καθώς και εναέριο μέσο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

          Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο των εντολών του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για συστηματικούς και εντατικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και του περιορισμού της διαφυγής εσόδων από το λαθρεμπόριο.

       Ειδικότερα, εντοπίσθηκε από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Φ/Γ πλοίο που έφερε όνομα «DIALA»,  σημαίας  SaoTome,  με 6μελές αλλοδαπό πλήρωμα και έμφορτο με μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Το πλοίο, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βεγγάζη.

        Κατόπιν συνεννόησης που θα ακολουθήσει με την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, το πλοίο θα οδηγηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο για τις περαιτέρω προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

      Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων, σχετικό φωτογραφικό υλικό, καθώς και οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL