Εντοπισμός σκάφους με παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας

Εντοπισμός σκάφους με παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντοπίσθηκε από πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας (Βόρεια Εχινάδων Νήσων), σκάφος τύπου «καταμαράν», μήκους περίπου 16 μέτρων, με αναγραφόμενο στις παρειές του όνομα «ΝΟΤΟΣ».

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 129 παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων 126 άνδρες, δύο (02) γυναίκες (μία σε κατάσταση εγκυμοσύνης) και ένα ανήλικο παιδί.

Το εντοπισθέν σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία του πλωτού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Αστακού, όπου και κατέπλευσε ασφαλώς.

Το ανήλικο παιδί με τη μητέρα του, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αστακού, ενώ η έγκυος γυναίκα ομοίως για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, υπό την εποπτεία της Αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, είναι σε εξέλιξη έρευνα προς εντοπισμό των εμπλεκόμενων στην υπόθεση αυτή προσώπων. Tο σκάφος έχει κατασχεθεί και κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη χρησιμοποίησή του για ανάγκες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL