Συνέχεια ενημέρωσης για το σκάφος “GERNIKA” σημαίας COMORES

Συνέχεια ενημέρωσης για το σκάφος  “GERNIKA” σημαίας COMORES– Πνιγμοί στο Αλιβέρι και στη Ροδόπη –Θάνατος αλλοδαπού αλιεργάτη στη Λευκίμμη -    Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Κω – Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Α/Κ σκάφος στη Χάλκη 

Συνέχεια ενημέρωσης :

Απέπλευσε, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Κολυμπάρι Χανίων, το Θ/Γ “GERNIKA” σημαίας COMORES με προορισμό το λιμάνι των Κυθήρων, με δέκα (10) επιβαίνοντες.

============================

 Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΚΑΜΠΟΣ Αλιβερίου, 88χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΑΡΩΓΗΣ Ροδόπης, 79χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φαναρίου.

============================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης από τον συνιδιοκτήτη του Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Κ. 1601, ότι 42χρονος αλλοδαπός, που εργαζόταν στο αλιευτικό του σκάφος ως αλιεργάτης, ένιωσε έντονη δυσφορία, ενώ βρισκόταν στο χώρο της ενδιαίτησης, το οποίο ελλιμενιζόταν στο αλιευτικό καταφύγιο Πετρίτη.

Άμεσα ο 42χρονος διεκομίσθει στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης.

============================

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε από 81χρονο αλλοδαπό, κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «ROZALIA» σημαίας Πολωνίας, ότι υπέστη ηλεκτρομηχανολογική βλάβη, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου ΦΩΚΑΣ, όπου και είχε αγκυροβολήσει, μαζί με μία 54χρονη αλλοδαπή επιβαίνουσα, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ.» Ν.Π. 8481, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκε από ξηρά περιπολικό όχημα ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το πλωτό περιπολικό εντοπίστηκε το «ROZALIA», από το οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε θαλάσσια ρύπανση και δεν είχε σημειωθεί εισροή υδάτων.

Το Ρ/Κ  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ.» ρυμούλκησε το ιστιοφόρο σκάφος, συνοδεία του πλωτού περιπολικού, με ασφάλεια στο τουριστικό λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης του και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

============================

Σήμερα το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Χάλκης ενημερώθηκε ότι το Α/Κ «ΠΑΤΕΡ ΣΑΒΒΑΣ» Ν. Καλ. 426 βρίσκεται ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή Αντίτηλου, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε προς παροχή συνδρομής το Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Σ.Ρ. 895, το οποίο εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι της Χάλκης.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης, ο οποίος διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Α/Κ «ΠΑΤΕΡ ΣΑΒΒΑΣ».

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL