Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και του αλλοδαπού διακινητή τους στις Οινούσσες

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και του αλλοδαπού διακινητή τους στις Οινούσσες
 
Ένας αλλοδαπός διακινητής και είκοσι τέσσερις (24) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή, από το Στρατιωτικό Παρατηρητήριο νήσου “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών, για ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό επιβαινόντων στις ακτές. Άμεσα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην εν λόγω περιοχή, όπου εντόπισε το ανωτέρω τ/χ σκάφος. Στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής του σκάφους, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό την αποφυγή της σύλληψης. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων του ταχύπλοου με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του  και την σύλληψη του 37χρονου αλλοδαπού χειριστή του.
Οι ανωτέρω αποβιβασθέντες, μεταφέρθηκαν με το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL