Θαλάσσια ρύπανση στη Στυλίδα – Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη – Σύλληψη οδηγών στο Βόλο

alieumata_Mytilhnhs
Share:    Ενημερώθηκε πρωινές ώρες την 07/04/22, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για ρύπανση ιριδίζουσας μορφής, μετά από υπερχείλιση δεξαμενής καυσίμων diesel σε Φ/Γ πλοίο κατά τη διάρκεια πετρέλευσής του, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Στυλίδας, συνολικής έκτασης περίπου 100 μέτρων μήκους και 90 μέτρων πλάτους. Στην εν λόγω περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα Ρ/Κ πλοίο, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης με τη χρήση δύο (02) πλωτών φραγμάτων και απορροφητικών υλικών, μετά το πέρας των οποίων δεν παρατηρούνται ιριδισμοί από πετρελαιοειδή. Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ, πρωινές ώρες σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης.

*****

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης την 08-04-2022, βεβαιώθηκε μία (01) παράβαση κατά τον κατάπλου ερασιτεχνικού Α/Κ σκάφους, σε αλιευτικό καταφύγιο στον κόλπο Καλλονής. Ειδικότερα, βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση, η οποία αφορά στην εκφόρτωση αλιεύματος ποσότητας μεγαλύτερης της επιτρεπόμενης για τους ερασιτέχνες αλιείς και συγκεκριμένα κεφαλόποδων μαλακίων του είδους χταπόδια (octopus vulgaris), τα οποία είχαν αλιευθεί με καθετή κατά παράβαση του αρ. 2 παρ. 2 Π.Δ 373/85 όπως ισχύει, ενώ η συνολική ποσότητα των επτά κιλών και πεντακοσίων γραμμαρίων (7,5kgr) αλιευμάτων κατασχέθηκε και διατέθηκε σε ευαγές ίδρυμα. Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, συνελήφθησαν μία 53χρονη και ένας 23χρονος οδηγοί δικύκλων μοτοσικλετών, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην έξοδο του επιβατικού λιμένα Βόλου εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικές εικόνες