Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

Share:    

Ο Γενικός Επιθεωρητής του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ελέγχει τις Κεντρικές Υπηρεσίες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατόπιν διαταγής του Αρχηγού και εποπτεύει τη δραστηριότητα των Περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα θέματα αρμοδιοτήτων του.

Ο Γενικός Επιθεωρητής του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υποστηρίζεται στο έργο του από Επιθεωρητές και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με εξειδικευμένες γνώσεις, όποτε αυτό απαιτείται.

Γενικός Επιθεωρητής ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Υποναύαρχος ΛΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ Γεώργιος

ΓΕΛΣ Υποναυαρχός ΛΣ Καταγεώργος Γεώργιος

Γεννήθηκε το 1971 στο Λεοντάρι Καρδίτσας όπου και έζησε τα μαθητικά του χρόνια.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1992 και αποφοίτησε το 1994 με τον βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Μετά την αποφοίτησή του από το Σχολείο Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το 1995 τοποθετήθηκε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με καθήκοντα Αξιωματικού εκπαίδευσης και Επιχειρήσεων και παρέμεινε έως το 2000. Κατά την διάρκεια αυτή αποφοίτησε από τα σχολεία, Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), αντιτρομοκρατίας,  εκπαιδευτών αυτοάμυνας αυτοπροστασίας και οπλοτεχνικής, οργανωμένου εγκλήματος, και διαπραγμάτευσης ομηριών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και από το σχολείο τακτικής επιχειρήσεων επέμβασης σε πλοία, της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής (USCG).

Από το  2000 έως το 2003 υπηρέτησε στην Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων και το Γραφείο Ολυμπιακού Υπευθύνου. Το 2001 αποφοίτησε από το σχολείο αρχικής εκπαίδευσης Χειριστών Ελικοπτέρων της Σχολής Αεροπορίας Στρατού.

Τον Ιανουάριο του 2004 έλαβε εκπαίδευση επί τύπου στην κατασκευάστρια εταιρεία των Ελικοπτέρων, AS 365 N3 Dauphin, που τότε απέκτησε το  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης τοποθετήθηκε στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων (ΥΕΜ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου  υπηρέτησε έως το 2019, αρχικά ως χειριστής Ελικοπτέρων κατόπιν ως Αξιωματικός Τυποποίησης-Αξιολόγησης, Αξιωματικός Επιχειρήσεων και από το 2013 έως το 2015 ως Διοικητής της Μοίρας Ελικοπτέρων (ΜΕΛΣ). Από το 2015 έως τον Μάρτιο του 2019 υπηρέτησε ως Διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων. Είναι εκπαιδευτής-εξεταστής χειριστών ελικοπτέρων και έχει αποφοιτήσει από τα σχολεία θαλάσσιας επιβίωσης, διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο, διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού (CRM)  καθώς  και άλλα προβλεπόμενα σχολεία για το αεροπορικό αντικείμενο.

Έχει  παρακολουθήσει σεμινάριο για ανώτερα εκτελεστικά στελέχη στο Ευρωπαϊκό κέντρο μελετών ασφαλείας George C. Marshall (Γερμανία).

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α).

Τον Απρίλιο του 2019 ως Αρχιπλοίαρχος τοποθετήθηκε Διευθυντής του Κλάδου Α΄ (Ασφάλειας & Αστυνόμευσης) με παράλληλα καθήκοντα Επόπτη ΕΚΣΕΔ/ΚΕΠΙΧ.

Στις 03-6-2020 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παρέμεινε στην θέση του Διευθυντή Α΄ Κλάδου.

Την 01-04-2021 τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Του έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων για το βαθμό παρασήμων, μεταλλίων και διαμνημονεύσεων.

Μιλάει Αγγλικά.

Είναι παντρεμένος με την Μαριάνθη Χαιρέτη και έχουν δύο Γιους φοιτητές.