Α' Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Α' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Νικόλαος Αν. ΙΣΑΚΟΓΛΟΥ
Share:    

Α' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Νικόλαος Αν. ΙΣΑΚΟΓΛΟΥ

Α' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Νικόλαος Αν. ΙΣΑΚΟΓΛΟΥ

Γεννήθηκε στον Πειραιά Αττικής.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και είναι αριστούχος απόφοιτος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Εγκληματολογία.

Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1992 και αποφοίτησε το 1994 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θεματικά αντικείμενα μεταξύ άλλων ναυτικής εργασίας, ναυτικής εκπαίδευσης, εγκληματολογίας, ναρκωτικών, ασφάλειας, πολιτικής σχεδίασης έκτακτης ανάγκης και τεχνικών διαπραγμάτευσης. Είναι πιστοποιημένος από το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ITC/ILO) ως εκπαιδευτής επιθεωρητών της Διεθνούς Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, συμμετείχε ως εκπρόσωπος Υ.ΝΑ.Ν.Π. σε Ομάδες Εργασίας, Υποεπιτροπές, Επιτροπές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Επίσης , συμμετείχε στη Συντονιστική Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων των Κ-Μ της Ε.Ε. και στην Διπλωματική Διάσκεψη που ενέκρινε το 2010 τις τροποποιήσεις της Διεθνούς Σύμβασης για τα πρότυπα εκπαίδευσης , πιστοποίησης και τήρησης φυλακών των ναυτικών (S.T.C.W.), τις οποίες και συνυπέγραψε. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ειδικών Επιστημών για την υποστήριξη του έργου της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης».

Ως Αξιωματικός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στο Λιμεναρχείο Άνδρου, στο Λιμεναρχείο Τήνου ως Λιμενάρχης, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας καθώς και στο Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών του Γ.Ε.ΕΘ.Α. (AMSCC). Έχει επίσης υπηρετήσει ως Βοηθός Διευθυντή στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων και έχει διατελέσει Διευθυντής στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας και στη Διεύθυνση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος. Κατά τα έτη 2012-2014 υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου στο Αμβούργο της Γερμανίας. Υπήρξε Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Πειραιά, ενώ παράλληλα ασκούσε καθήκοντα Επιθεωρητή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Νοτίου Ελλάδος.

Στις 03-6-2020 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τοποθετήθηκε στη θέση του νεότερου Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθως, από τις 03-12-2020 φέρει το βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στις 18-03-2021 επιλέχθηκε για την πλήρωση της κενής θέσης του αρχαιότερου Υπαρχηγού.

Ομιλεί την αγγλική.

Είναι πατέρας δύο θυγατέρων.