Θαλάσσια ρύπανση στο Βόλο και συλλήψεις – Ακυβερνησία Ι/Φ στην Πρέβεζα – Σύλληψη αλλοδαπών στη Ζάκυνθο – Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης πέριξ και εντός των λιμενικών ιδιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αγριάς Βόλου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μακροσκοπικά αλλοίωση του χρώματος της θάλασσας από φιλμ αβαρούς σκόνης, μαύρου χρώματος, χωρίς οσμή, σε απροσδιόριστη ποσότητα, έκτασης 300μέτρων πλάτους επί 300 μέτρων μήκους, επικαθήμενη στην επιφάνεια της θάλασσας σε μεγάλες στιβάδες.

Στην εν λόγω περιοχή είχε προηγηθεί εκφόρτωση πετ κοκ (pet coke) από Φ/Γ πλοίο, το οποίο ήταν παραβεβλημένο στην εσωτερική πλευρά της ανατολικής προβλήτας της ιδιωτικής εγκατάστασης και κατά την οποία διέφυγε υλικό, εξαιρετικά αβαρές, το οποίο, λόγω ξηρότητας, διασκορπίστηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και στον χερσαίο χώρο της προβλήτας.

Από τον υπεύθυνο καταπολέμησης ρύπανσης της εγκατάστασης δόθηκε εντολή στο Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VII” Ν.Π. 10892 και στη λάντζα “ΙΩΑΝΝΑ” Ν. Βόλου 733 για συνεχείς διελεύσεις στη γύρω θαλάσσια περιοχή για διάσπαση των στιβάδων, ενώ έγινε περιορισμός μέρους της επιπλέουσας ουσίας μεταξύ προβλητών με ανάπτυξη πλωτού φράγματος.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος του πλοίου, ο ναύτης – χειριστής γερανού και ο Διευθυντής των εγκαταστάσεων, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και απαγόρευσης απόπλου του πλοίου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης, του Ι/Φ “DJANGO” σημαίας Γαλλίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του λιμένα Πρέβεζας.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ “ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ” Ν.Π. 171, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το Ι/Φ στον λιμένα Πρέβεζας, με τη συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “DJANGO” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου για παράβαση των άρθρων 42, 372, 309 και 337 Π.Κ.

Συγκεκριμένα, κατόπιν έγκλησης ιδιώτη, οι ανωτέρω συνελήφθησαν για απόπειρα κλοπής λέμβου, πρόκληση σωματικής βλάβης στον εγκαλούντα και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της νέας παραλιακής Ηγουμενίτσας, όταν 20χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια σε κολόνα φωτισμού, καταλήγοντας κάθετα στο οδόστρωμα.

Εκ των τεσσάρων επιβαινόντων του οχήματος, τραυματίσθηκαν οι τρεις και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ., 28χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.