Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι – Εντοπισμός 39 αλλοδαπών στη Γαύδο – Εντοπισμός 24 αλλοδαπών στη Μύκονο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι των Αντικυθήρων – Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης από άγνωστο υπαίτιο στην προβλήτα ΙΙ, δυτικά του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο Κερατσινίου. Η ρύπανση, συνολικής έκτασης τριάντα τετραγωνικών μέτρων (30μ2) από διάσπαρτα πετρελαιοειδή, αντιμετωπίστηκε από ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία. Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου που διενεργεί την προανάκριση λήφθηκαν δείγματα από την περιοχή της ρύπανσης και δείγματα πετρελαιοειδών από παρακείμενα πλοία, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν ταύτιση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου της Γαύδου εντόπισαν στην παραλία της Τρυπητής τριάντα εννέα (39) αλλοδαπούς (άντρες), οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από ένα ξύλινο μηχανοκίνητο σκάφος. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου, μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το μηχανοκίνητο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μυκόνου σε συνεργασία με προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς (άντρες) στην περιοχή “ΛΙΑ”. Οι προαναφερθέντες πρόκειται να παραδοθούν στην Υ.Α. Μυκόνου για διοικητική απέλαση.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος, ότι αδυνατούσε να προσεγγίσει το λιμάνι των Αντικυθήρων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του προς Κίσσαμο.

Στο πλοίο επέβαινε ένα άτομο και ένα (01) δίκυκλο για αποβίβαση, ενώ στο λιμάνι των Αντικυθήρων ανέμεναν δέκα άτομα και τρία οχήματα με προορισμό το λιμάνι του Κισσάμου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-64χρονης, από το λιμάνι της Νίσυρου στο λιμάνι της Καρδάμαινας Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Ν. Κω 77,

-74χρονου, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ν.Π.10001 και

-78χρονου, από τον όρμο Πεύκου Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” N. Ραφήνας 73.

Σχετικές εικόνες