Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι - Τροχαίο δυστύχημα στο Λαύριο - Τροχαίο ατύχημα και σύλληψη του οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος στην Κέρκυρα - Αλιευτικός έλεγχος και σύλληψη ατόμων στις Ροβιές Εύβοιας - Σύλληψη ατόμου στην Πάτρα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε για θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20τ.μ.) από πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής, προερχόμενη από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σημαίας Βερμούδων που ελλιμενιζόταν σε προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

Στη συνέχεια, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, έγινε άμεση ανάθεση σε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία, οι εργασίες της οποίας περατώθηκαν λίγη ώρα αργότερα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 36χρονος Πλοίαρχος και ο 44χρονος Α΄ Μηχανικός του πλοίου για παράβαση του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 ''περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος''.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ότι ένα Ι.Χ.Ε. όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κράσπεδο επί της οδού ¨Μίκη Θεοδωράκη¨ στη χερσαία ζώνη λιμένα Λαυρίου. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν έναν 67χρονο οδηγό εντός του Ι.Χ.Ε. χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 67χρονος οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 22χρονο αλλοδαπό προσέκρουσε σε μεταλλική πόρτα στην είσοδο του νέου λιμένα Κέρκυρας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος οδηγούσε χωρίς να είναι κάτοχος άδειας ικανότητας οδήγησης. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοολομέτρηση, όπου διαπιστώθηκε η συγκέντρωση οινοπνεύματος σε χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα 0,48mg/l.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας συνελήφθη ο 22χρονος οδηγός και του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης Ευβοίας διενήργησαν έλεγχο σε λέμβο με δύο επιβαίνοντες, ηλικίας 22 και 21 ετών, στη θαλάσσια περιοχή ¨Ηρακλής¨ Ροβιών Β. Ευβοϊκού κόλπου. Οι προαναφερθέντες είχαν αλιεύσει δύο χιλιάδες εκατό (2.100) τεμάχια αχινών, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο ανά ημέρα για ερασιτέχνη αλιέα και σε απαγορευμένη χρονική περίοδο, κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/2014 .

Από τη Λιμενική Αρχή Λίμνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 21χρονος και ο 22χρονος για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. ¨Απείθεια¨, καθώς αρνήθηκαν επίμονα να παραδώσουν τα αλιεύματα. Η ποσότητα των αχινών κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών προέβησαν στη σύλληψη ενός 65χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 169 Α παρ.2 του Π.Κ. ¨Παραβίαση περιοριστικών όρων¨.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι είχε επιβληθεί στον 65χρονο το εθνικό διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε για πτώση Ι.Χ. οχήματος στο λιμανάκι Σφαγείων Καβάλας.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το όχημα εντός της θάλασσας, χωρίς επιβαίνοντες ενώ κατά δήλωση του οδηγού, αιτία της πτώσης του οχήματος ήταν η μη ενεργοποίηση του μηχανισμού του χειρόφρενου. Το Ι.Χ. όχημα ανελκύστηκε με ασφάλεια από γερανοφόρο όχημα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες