Θανάσιμος τραυματισμός 45χρονου από Τ/Χ σκάφος στη Σαμοθράκη - Εντοπισμός 56 ατόμων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Σύμη - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαμοθράκης για τον τραυματισμό ενός ατόμου από ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ανδρέα Σαμοθράκης.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον 45χρονο υποβρύχιο αλιέα χωρίς τις αισθήσεις του και τον μετέφερε στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Στη συνέχεια ο 45χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Σαμοθράκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Το Τ/Χ σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σαμοθράκης συνοδεία του Π.Λ.Σ. και οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες, ηλικίας 57 και 56 ετών, συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής για παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 302 του Π.Κ. (Ανθρωποκτονία από αμέλεια). Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

*****

Τις πρωινές ώρες την 02/06/2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος στην περιοχή της παραλίας «ΣΤΡΑΤΕΡΗ». Ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην ξηρά μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν το σκάφος χωρίς επιβαίνοντες. Στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν τριάντα δύο (32) αλλοδαποί. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 19χρονος χειριστής του σκάφους και διακινητής.

Επίσης, τις πρωινές ώρες την 02/06/2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος στην περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ». Ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην ξηρά μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν το σκάφος χωρίς επιβαίνοντες. Στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν είκοσι έξι (26) αλλοδαποί. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 24χρονος χειριστής του σκάφους και διακινητής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-60χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι της Χάλκης στο λιμάνι της Σκάλας Ρόδου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗ» Ν. Ρόδου.213,

-45χρονου και 30χρονου αλλοδαπού, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67,

-85χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-66χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι του Καστού Λευκάδας στο λιμάνι του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας , με το θαλάσσιο ταξί «ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Λ. 313.

Σχετικές εικόνες