Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Ημιβύθιση σκάφους στις Σπέτσες – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για τον θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού στον νότιο Λιμένα Πατρών, κατά τη διαδικασία φόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό.

Άμεσα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός βρισκόταν εγκλωβισμένος στο δεξί εμπρόσθιο τροχό του επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, μη έχοντας τις αισθήσεις του. Ο εν λόγω αλλοδαπός τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να κρυφτεί στα αξόνια του Φ/Γ, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Π.Υ. για τον απεγκλωβισμό του αλλοδαπού, ενώ κατέφθασε και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με επιβαίνοντα ιατρό, από τον οποίο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη συνέχεια, η σορός μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.Π. “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ” για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.


*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 34 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 33χρονος οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος ως συνεργός στην απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα του 34χρονου, ο οποίος δεν διέθετε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που να επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή του σε έδαφος SCHENGEN. Επιπλέον, για τον 34χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.


*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σπετσών, για ημιβύθιση του σκάφους “Σ. ΑΡΜΟΝΙΑ” Λ. Σπετσών 673, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον παλαιό λιμένα ν. Σπετσών.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος σε κατάσταση ημιβύθισης, σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από την ακτή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το “Σ. ΑΡΜΟΝΙΑ” πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 43χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.