Θανάσιμος τραυματισμός εργαζόμενου σε ναυπηγείο στη Χαλκίδα –Εντοπισμός 22 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους στη Χίο – Εντοπισμός 18 ατόμων στη Λέρο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας ενημερώθηκε για τον τραυματισμό 42χρονου ημεδαπού εργαζόμενου σε ιδιωτικό συνεργείο, κατά τη διάρκεια εργασιών σε Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο σημαίας Κύπρου, το οποίο ήταν παραβεβλημένο σε εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων της Χαλκίδας.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ο 42χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 44χρονος ημεδαπός υπεύθυνος του συνεργείου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου των Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου να κινείται προς τα ελληνικά παράλια.

Το περιπολικό πλοίο ακινητοποίησε το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 22 άτομα (9 άντρες, 7 γυναίκες, 6 ανήλικοι) και οι 2 διακινητές τους. Οι 24 αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου, όπου οι 2 διακινητές συνελήφθησαν για παράβαση των νόμων 3386/2005 ”Παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο” και 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές Διατάξεις”. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο ΚΕΔΝ της Χίου για καταγραφή – ταυτοποίηση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λέρου καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν δεκαοχτώ (18) αλλοδαπούς, όλους καλά στην υγεία τους, νοτιοανατολικά της Λέρου.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-29χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π.,

-80χρονης και 86χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-38χρονης και 85χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.ΤΗΝΟΥ 25,

-4 μηνών κοριτσιού, από το λιμάνι του Αγκιστρίου Αίγινας στο λιμάνι του

Σχετικές εικόνες