Θανάσιμος τραυματισμός ναυτικού εντός ελλιμενισμένου δεξαμενόπλοιου στην Ελευσίνα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στον Πειραιά - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι – Βύθιση Α/Κ σκάφους στην Αίγινα

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για σοβαρό τραυματισμό 28χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος (Ανθυποπλοίαρχος) δεξαμενόπλοιου σημαίας Μπαχάμες, κατά τη διάρκεια εργασιών επί του εν λόγω πλοίου, το οποίο ελλιμενιζόταν σε ιδιωτικό ναυπηγείο.

Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Υποπλοίαρχος του εν λόγω πλοίου, ενώ διενεργείται προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος.


*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας στον κεντρικό λιμένα Πειραιά, πλησίον της Πύλης Ε4.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή, όπου εντόπισαν και ανέσυραν τον 63χρονο ημεδαπό οδηγό και μοναδικό επιβαίνοντα του οχήματος, το οποίο στη συνέχεια ανελκύστηκε.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου αρχικά παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον ανωτέρω και στη συνέχεια τον μετέφερε, με τη συνοδεία στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στο Γ.Ν.Ν. “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”, όπου παραμένει για νοσηλεία.


*****


Ενημερώθηκαν, οι Λιμενικές Αρχές Μεσολογγίου και Πλατυγιαλίου, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''DIAMOND'' σημαίας Φινλανδίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 0,41 ν.μ. βόρεια ν. “ΟΞΕΙΑ” Μεσολογγίου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Ακολούθως, με τη συνδρομή του Α/Κ-Ε/Π “ΑΗ ΣΩΣΤΗΣ” Σ.Μ. 684, το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στον λιμένα Μεσολογγίου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''DIAMOND'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Βύθιση του Α/Κ “ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α” Λ.Α. 1365, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, σημειώθηκε βραδινές ώρες χτες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα Αίγινας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο σημείο μετέβη το ιδιωτικό σκάφος ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE'' Τ.Α. 203 με στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής, διαπιστώνοντας πως ο ανωτέρω ημεδαπός είχε ήδη εντοπιστεί και περισυλλεχθεί καλά στην υγεία του, από το παραπλέον Α/Κ σκάφος “ΚΥΡΙΑΚΟΣ” Ν.Α. 95, με δύο επιβαίνοντες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Σχετικές εικόνες