Θάνατοι ανδρών στην Κάλυμνο και στην Ίο - Απεγκλωβισμός ατόμου στο Πλωμάρι ν. Λέσβου - Παροχή συνδρομής σε χειρίστρια αετοσανίδας στη Νάξο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από κυβερνήτη ταχύπλοου σκάφους, ότι σε παρακείμενο αλιευτικό σκάφος βρίσκεται ένας 79χρονος ημεδαπός επιβαίνοντας χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βαθύ ν. Καλύμνου.

Ο εν λόγω κυβερνήτης ταχύπλοου σκάφους με την συνδρομή έτερου κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους ρυμούλκησε με ασφάλεια το αλιευτικό σκάφος με τον 79χρονο επιβαίνοντα στον λιμένα Βαθύ ν. Καλύμνου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ο 79χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ¨ΓΙΑΛΟΣ¨ ν. Ίου, 86χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Πλωμαρίου για την ύπαρξη ενός αλλοδαπού σε δύσβατη βραχώδη περιοχή ακρωτηρίου ¨ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ¨ ν. Λέσβου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τον εν λόγω αλλοδαπό με κινητικά προβλήματα. Λόγω αδυναμίας προσέγγισης του περιπολικού σκάφους στην ανωτέρω περιοχή, ο αλλοδαπός απεγκλωβίσθηκε από ιδιωτικό σκάφος με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Φωκά, όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη χειριστή αετοσανίδας σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Μικρής Βίγλας ν. Νάξου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) Α/Κ σκάφη, καθώς και βοηθητική λέμβος (tender) Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους σημαίας Αυστραλίας, η οποία περισυνέλλεξε και στη συνέχεια αποβίβασε τη 40χρονη αλλοδαπή χειρίστρια αετοσανίδας, στην παραλία της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής. Η εν λόγω αλλοδαπή δήλωσε καλά στην υγεία της και δεν έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-62χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-19χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-49χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Α/Ψ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες