Θάνατοι ανδρών στην Κεφαλλονιά και στο Γύθειο – Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Αιδηψό και Θ/Γ-Κ/Μ σκάφους στην Χαλκιδική – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού – Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Θάνατοι ανδρών στην Κεφαλλονιά και στο Γύθειο – Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Αιδηψό και Θ/Γ-Κ/Μ σκάφους στην Χαλκιδική – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού – Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Παλαιοσταφίδας Αργοστολίου Κεφαλληνίας , 70χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω ανασύρθηκε και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ναυαγοσώστη ξενοδοχειακής μονάδας και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Γερολιμένα Δήμου Ανατολικής Μάνης , 81χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Υγείας Αρεόπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Αιδηψού και Στυλίδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την προσάραξη του Θ/Γ σκάφους «ALMAHA» σημαίας Cayman Isl. με δεκαπέντε (15) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λιχάδες βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη, από τα οποία το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ IV» N. Aιδ. 193 παρέλαβε και μετέφερε στη ξηρά τους δέκα (10) επιβαίνοντες με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία και ο πλοίαρχος του θαλαμηγού για την λήψη κάθε πρόσφορου μέσου αποφυγής ρύπανσης και αποκόλλησης του σκάφους, οι οποίες εργασίες ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ALMAHA»,μέχρι την ασφαλή αποκόλλησα του και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Αγίου Όρους για προσάραξη του Θ/Γ-Κ/Μ “ΙΟS” σημαίας Η.Π.Α., με εννέα (09) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αμπελίτσι Σιγγιτικού κόλπου Χαλκιδικής.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) ιδιωτικό σκάφος, με τη συνδρομή του οποίου έγινε αποκόλληση του “IOS”, ενώ με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους ΛΣ.ΕΛ.-ΑΚΤ., μεταφέρθηκε στον λιμένα Όρμου Παναγιάς.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”IOS”, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε ρήγμα για εισροή υδάτων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824, το οποίο διανυκτέρευε στο λιμένα Αγκιστρίου και επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο από Αγκίστρι για Αίγινα -Πειραιά διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΘΗΝΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

05χρονης, από τον λιμένα ν. Αλόννησου στον λιμένα ν. Σκοπέλου , με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

26χρονης, από τον λιμένα Καταπόλων Αμοργού στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 και

40χρονης, από τον λιμένα Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64.

*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλία Ασπροβάλτας.Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ” εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλία “ΚΑΡΙΑΝΗ” Καβάλας.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.