Θάνατοι ανδρών στο Σταυρό Θεσσαλονίκης και στη Ρόδο - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Σκιάθο - Πτώση οχήματος στη Θάλασσα στο Μεγανήσι - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Ασπροβάλτας, 68χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τον ναυαγοσώστη Ασπροβάλτας και ιατρό του οικείου αγροτικού ιατρείου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία ¨ΖΕΦΥΡΟΣ¨ ν. Ρόδου, 71χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, ότι 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μπαχάμες, το οποίο βρισκόταν έξω από τον λιμένα ν. Σκιάθου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

O 71χρονος μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ - Τ/Ρ - Λάντζα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον παλαιό λιμένα ν. Σκιάθου, όπου παρελήφθη από ασθενόφορο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Στη συνέχεια, διεκομίσθη με το Ε/Π - Α/Ψ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001 στον λιμένα Βόλου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ¨ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ¨.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Βαθέως ν. Μεγανησίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν το περιστατικό καθώς και ότι η 75χρονη αλλοδαπή οδηγός είχε εξέλθει από το όχημα και είναι καλά στην υγεία της.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πλώρη ιδιωτικού σκάφους που βρισκόταν στο σημείο, ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ατόμου και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ το εν λόγω όχημα ανελκύθηκε με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-35χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι¨ Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες