Θάνατοι ανδρών στον Μαραθώνα Αττικής και στον Όρμο Παναγιάς - Θάνατος επιβάτη ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στην Πύλο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Μύκονο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Ναύπλιο - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Ανεύρεση νεκρής φώ

Share:    

Θάνατοι ανδρών στον Μαραθώνα Αττικής και στον Όρμο Παναγιάς - Θάνατος επιβάτη ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στην Πύλο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Μύκονο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Ναύπλιο - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Ανεύρεση νεκρής φώκιας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Μαραθώνα Ν. Αττικής, 78χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Σάρτης Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, 54χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Διαβατών, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι 62χρονος αλλοδαπός επιβάτης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής σημαίας Γερμανίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο πλησίον του λιμένα Μαραθόπολης.

Για το σημείο απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Κ “ΣΤΕΛΛΑ” Σ.Π. 273, με τη συνδρομή των οποίων ο 62χρονος αποβιβάστηκε στον λιμένα Μαραθόπολης.

Στη συνέχεια, ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Τ/Χ ''FLYING CAT III'' N.Π. 10562, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα με προορισμό τον λιμένα Νάξου, προσάραξε σε αβαθή.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκε μικρή εισροή υδάτων. Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ίδια μέσα στον λιμένα Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 55 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα υλικά και μέσα απορρύπανσης για προληπτικούς λόγους.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ότι το Ι/Φ σκάφος ''ARLO'' σημαίας Γαλλίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Βιβάρι Ν. Αργολίδας προς τον λιμένα Παράλιου Άστρους.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με τη συνδρομή του Α/Κ-Π/Κ “ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ” Ν.Ν.-287, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Παράλιου Άστρους, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ARLO'', ενώ μετά την προσκόμιση έκθεσης διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.
*****

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 20χρονη αλλοδαπή, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Μία φώκια του είδους “MONACHUS-MONACHUS” εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικού της ν. Περιστέρας ν. Αλοννήσου.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.