Θάνατοι ανδρών στον Σταυρό και στον Μαραθώνα - Τραυματισμός ναυτικού στην Κυλλήνη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στη Σάμη Κεφαλονιάς - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ακτής ¨ΛΥΔΙΑΣ¨ Ασπροβάλτας, 64χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από εθελοντή διασώστη , καθώς και από πλήρωμα ΕΚΑΒ, το οποίο διαπίστωσε τον θάνατο του.

Από το Β΄ Λιμενικό τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείο Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Μαραθώνα Αττικής, 76χρονος.

Στον ανωτέρω έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από ναυαγοσώστες της περιοχής, καθώς και από διασώστη ΕΚΑΒ, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, για περιστατικό τραυματισμού μέλους πληρώματος (Α΄ μηχανοδηγού) Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, κατά την διάρκεια πλου από τον Πόρο Κεφαλληνίας για Κυλλήνη.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού των φίλτρων πετρελαίου, ενώ μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι υπέστη έγκαυμα τρίτου βαθμού καρπού και άκρας χειρός.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Αστακού για Σάμη – Πίσω Αετού Ιθάκης παρουσιάστηκε δυσλειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής λόγω βλάβης υπερσυμπιεστή.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σάμης και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες με προορισμό την Ιθάκη προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-55χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53,

-32χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67 και

-73χρονου, από τον λιμένα ν. Σχοινούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες