Θάνατοι λουόμενων στα Νέα Μουδανιά και στον Πλαταμώνα-Σύλληψη ημεδαπού στη Σαλαμίνα-Τραυματισμός ημεδαπού στην Ιθάκη-Εντοπισμός και διάσωση ατόμου στην Κω-Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών ότι ένας 78χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία Παλιουρίου του Δήμου Κασσάνδρας. Ο 78χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας της Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ στη συνέχεια η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πλαταμώνα ότι μια 64χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από την παραλία Πλάκας του Λιτόχωρου. Στην 64χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου της Πιερίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ότι στην περιοχή του Βουρκαρίου κυκλοφορεί ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς για επίδειξη και εντυπωσιασμό με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών της περιοχής.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή του Α.Τ. Σαλαμίνας καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Σαλαμίνας, όπου επιχείρησαν να προβούν σε έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο ήταν σταματημένο. Ο 26χρονος οδηγός του διέφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, ο 26χρονος μετέβη πεζός στο σημείο, εξυβρίζοντας και απειλώντας τα ανωτέρω στελέχη και συνελήφθη για παράβαση των άρθρων 333, 361, 306, 167, 169 και 290Α του Π.Κ., καθώς και του άρθρου 94 Ν. 2696/99 του ΚΟΚ.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιθάκης για την πτώση ενός 59χρονου ημεδαπού στη θάλασσα μετά από τραυματισμό που είχε σε ξύλινη εξέδρα στο λιμάνι Φρικών της Ιθάκης. Ο 59χρονος αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης. Στη συνέχεια, υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο τραυματίας διακομίστηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το λιμάνι του Πίσω Αετού στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλληνίας, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω, για έναν άνδρα ο οποίος κολυμπούσε ανατολικά της Κω με προορισμό τις ελληνικές ακτές, προερχόμενος από τα τουρκικά παράλια. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου τον εντόπισε και τον περισυνέλεξε με ασφάλεια. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κω και παραδόθηκε σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής, καλά στην υγεία του και στη συνέχεια στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.). Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ Ν.Ρ. 73, 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες