Θάνατοι λουόμενων στη Βουλιαγμένη, στο Σταυρό και στη Σκάλα Κατερίνης-Σύλληψη αλλοδαπών στη Ζάκυνθο-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Βόλο-Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Λέρο-Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπού στην Κάρπαθο

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Βουλιαγμένης ότι ένας 75χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή του Λαγονησίου Αττικής. Ο 75χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Σταυρού ότι ένας 78χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨ΜΗΛΙΕΣ¨ του Σταυρού. Στον 78χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης ότι ένας 94χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την θαλάσσια περιοχή ¨ΚΑΒΟΥΡΙΝΑ¨ της Μεθώνης Πιερίας. Στον 94χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου, για ένα περιστατικό συμπλοκής ατόμων, στη χερσαία ζώνη λιμένα. Συγκεκριμένα, ένας ημεδαπός κατέθεσε έγκληση κατά τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 19, 21 και 50 ετών (υπήκοοι Ιταλίας) για πρόκληση σωματικών βλαβών. Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ ο ημεδαπός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου από όπου εξήλθε οικειοθελώς. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Βόλου για τροχαίο ατύχημα που συνέβη στον παραλιακό πεζόδρομο της οδού Αργοναυτών, όταν ένα δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 37χρονο αλλοδαπό εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού καθώς και την πτώση του οχήματος στη θάλασσα. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλο, ενώ το δίκυκλο όχημα ανασύρθηκε από τη θάλασσα με μέριμνα του οδηγού, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Ο 37χρονος οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοολομέτρηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 94 του Ν. 2696/23.03.1999 (ΦΕΚ 57Α) ¨Κώδικας οδικής κυκλοφορίας¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και των άρθρων 372 ¨κλοπή¨ και 290Α ¨Επικίνδυνη οδήγηση¨ του Π.Κ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Γερμανίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα (υπήκοο Γερμανίας), προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο μπροστά από την είσοδο ιδιωτικής μαρίνας, στο λιμάνι ¨ΛΑΚΚΙ¨ της Λέρου. Στο σημείο έσπευσε το Ε/Π-Φ/Γ-βοηθητικό σκάφος ¨LEROS MARINA EVROS S.A.¨ καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε στην ιδιωτική μαρίνα με τη συνδρομή του ¨LEROS MARINA EVROS S.A.¨. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καρπάθου, ότι ένας 27χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Πολωνίας) βρίσκεται σε δυσχερή θέση, σε απόκρημνη περιοχή βόρεια του λιμένα Πηγαδιών, στο Ακρωτήρι ¨ΤΡΑΓΟΠΗΔΗΜΑ¨ της Καρπάθου. Στο σημείο μετέβη στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με το ερασιτεχνικό (Ε/Κ) σκάφος ¨ΣΑΡΙΑ¨ Τ.Δ. 24, καθώς και τρία (03) στελέχη της Π.Υ. Καρπάθου, όπου εντόπισαν και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον 27χρονο. Στο σημείο έσπευσε και το επαγγελματικό (Ε/Π) σκάφος ¨ΕΛΛΑ¨ Τ.Κ. 145. το οποίο μετέφερε τον 27χρονο στο λιμάνι Πηγαδίων όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ¨.

Σχετικές εικόνες