Θάνατοι λουόμενων στη Ραφήνα και στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά στην Κέρκυρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Υ/Γ στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αρτέμιδας, 83χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω, αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ'' Νοσοκομείο Αττικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΙΜΕΡΟΥ'' Ν. Ροδόπης, 76χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ''ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Στη σύλληψη ενός 68χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Τομέα Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας για παράβαση του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή ομάδας Κ9 της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, εντός του οικείου λιμένα, εντοπίστηκε ο 68χρονος να έχει στην κατοχή του μία (01) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστο αδασμολόγητο καπνό συνολικού καθαρού βάρους τετρακοσίων πενήντα οκτώ γραμμαρίων (458,00 γρ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα και πρόκειται να αποσταλεί στο Τελωνείο Κέρκυρας για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Υ/Γ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' Ν.Π. 10232 ότι, ενώ ήταν προσδεδεμένο στον λιμένα ν. Αίγινας και προετοιμαζόταν για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς λιμένες ν. Αίγινας - ν. Αγκιστρίου - ν. Αίγινας - Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου και στη συνέχεια, κατόπιν της προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών, επετράπη ένας μεμονωμένος πλους κενό φορτίου και επιβατών για την επισκευαστική βάση Περάματος. Με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο Πέραμα, η οικεία Λιμενική Αρχή, προέβη στην συνέχιση απαγόρευσης απόπλου του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες του ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'', προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-βρέφους, από το λιμένα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-47χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,

-80χρονου, από το λιμένα ν. Σερίφου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 και

-74χρονου, από το λιμένα ν. Μήλου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ III'' Ν.Ν. 62.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Χερσονήσου Παναγιάς Καβάλας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες