Θάνατοι λουομένων στη Ρόδο, στην Κατερίνη και στο Γύθειο – Θάνατος άνδρα στη Ραφήνα – Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σύμη – Εντοπισμός αλλοδαπών στη Ρόδο – Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή στην Κύμη – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου ότι ένας 76χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Καμείρου Ρόδου. Ο 76χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ότι μία 77χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία της Κατερίνης. Η 77χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου ότι ένας 69χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή «ΣΕΛΙΝΙΤΣΑ». Ο 69χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας ότι ένας 37χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΑΜΙΑ», στο Ζούμπερι Αττικής. Συγκεκριμένα, ο 37χρονος στην προσπάθειά του να παράσχει συνδρομή σε λουόμενο που βρισκόταν σε κίνδυνο εντός της θάλασσας, έχασε τις αισθήσεις του. Ο 37χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, με πορεία προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης.

Το περιπολικό πλοίο προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και προσέγγισε την παραλία του όρμου «ΝΑΝΟΣ» της Σύμης, όπου αποβίβασε αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε από το περιπολικό πλοίο καθώς και από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τα οποία έσπευσαν στο σημείο για την παροχή συνδρομής. Από τα πληρώματα των σκαφών εντοπίστηκαν εννέα (09) αλλοδαποί στην ακτή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το περιπολικό πλοίο στο λιμάνι της Σύμης. Ακολούθως, εντοπίστηκαν επιπλέον δέκα (10) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή νότια του νησιού. Οι αλλοδαποί δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΛΕ» της Τουρκίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (4,500 €) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος υποδείχτηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ακινητοποίησε πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κινούνταν προς τη Ρόδο. Επί του σκάφους επέβαιναν τέσσερις (04) αλλοδαποί άντρες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Κύμης για παράβαση διατάξεων του άρθρου 372 Π.Κ. (κλοπή). Ειδικότερα, ο 43χρονος εντοπίστηκε να αφαιρεί ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά εξαρτήματα από ένα κατασχεμένο σκάφος, το οποίο βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του Λιμεναρχείου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κύμης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ» Ν. Π. 12397,

-12χρονου και 23χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΣΟΦΙΑ» Ν. Π. 12255,

-90χρονης, από το λιμάνι της Σέριφου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67,

-84χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Ν. 57

-58χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “NΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25 και

-83χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Ν. 57.

Σχετικές εικόνες