Θάνατοι λουόμενων στη Σαλαμίνα και στη Νάξο – Σύλληψη αλλοδαπής στη Θήρα – Πτώση αλλοδαπού από Φ/Γ πλοίο στη θάλασσα στον Πειραιά – Σύλληψη ημεδαπής στο Δρέπανο Θεσπρωτίας – Ανατροπή σκάφους στον Άγιο Ευστράτιο Λήμνου

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΣΕΛΗΝΙΩΝ” ν. Σαλαμίνας, 78χρονος ημεδαπός. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.


*****


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΛΑΚΑΣ” ν. Νάξου, 73χρονη ημεδαπή. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.


*****


Στη σύλληψη μίας 29χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Θήρας, στο λιμένα “ΑΘΗΝΙΟ” ν. Θήρας. Ειδικότερα, η 29χρονη δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των ανωτέρω στελεχών, εξυβρίζοντας τα, ενώ προέβαλε αντίσταση μέχρι να ακινητοποιηθεί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στελέχους της οικείας Λιμενικής Αρχής. Προαναφερθέν στέλεχος Λ.Σ. μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.


*****


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά για περιστατικό πτώσης 28χρονου παράνομου αλλοδαπού επιβάτη στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού Κόλπου από Φ/Γ πλοίο, σημαίας Πορτογαλίας. Περιπολικό σκάφος του Β' Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μετέβη άμεσα στο σημείο και περισυνέλεξε τον προαναφερόμενο, ο οποίος στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” για προληπτικούς λόγους. Ο ανωτέρω συνελήφθη για παράβαση του ν. 3386/2005 όπως ισχύει, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****


Στη σύλληψη 39χρονης ημεδαπής για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 12-07-21, και ενώ η ανωτέρω βρισκόταν στην παραλία Μακρυγιαλίου Δρεπάνου με το ανήλικο τέκνο της, το αγοράκι διέφυγε της προσοχής της με αποτέλεσμα να παρασυρθεί εντός της θάλασσας και να τεθεί η ζωή του σε κίνδυνο. Το εν λόγω ανήλικο, το οποίο επέβαινε σε πνευστό μη μηχανοκίνητο θαλάσσιο μέσο, περισυνελέγη και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή με τη συνδρομή Ε/Π -Α/Κ σκάφους. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου για ανατροπή του σκάφους “ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΕΣ” Λ.Μ. 649, με έξι επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου “ΜΠΟΥΔΑ”. Για το σημείο άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε στη συνέχεια από το ΕΠ-Α/Κ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” Σ.Μ. 514. Από τον Λιμενικό Σταθμό Αγίου Ευστρατίου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση των άρθρων 277 και 278 του Π.Κ., ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****