Θάνατοι λουόμενων στη Σαλαμίνα και τη Μάνδρα Ξάνθης – Ακυβερνησία ΘΓ σκάφους στη Λέσβο - Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΣΟΥΛΙ” Σαλαμίνας, 73χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μάνδρας Αβδήρων Ν. Ξάνθης, 58χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους «ATLANTIS» σημαίας Ιρλανδίας, λόγω εισροής υδάτων, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ρυμουλκό «ΙΩΑΝΝΗΣ Σ» Ν.Χ. 256 και το Ε/Γ-Ο/Γ σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Ν.Μ. 968, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος και εν συνεχεία ρυμούλκησε με ασφάλεια στην «ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΙΑ» κόλπου Περάματος Γέρας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η εισροή υδάτων αντιμετωπίσθηκε από το πλήρωμα του Θ/Γ σκάφους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Περάματος Γέρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-44χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-22χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΩ» Ν.Ν. 64. και

-72χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες