Θάνατοι λουόμενων στη Χαλκίδα και στην Αστυπάλαια - Ακυβερνησία Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στην Ιθάκη - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Θήρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ελευσίνα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο -

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας ''ΣΟΥΒΑΛΑ'' του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, 81χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΑΝΑΛΗΨΗ'' ν. Αστυπάλαιας, 84χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους ''ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ'' Ν.Π. 7706, πλησίον του λιμένα ''ΚΙΟΝΙΟΥ'' ν. Ιθάκης, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ σκάφος ''ΠΑΝΩΡΑΙΑ'' Τ.Ι. 31, όπου εντόπισε το εν λόγω Ε/Π - Τ/Ρ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους ''ON Y VA'' σημαίας Γερμανίας, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη, λόγω πιθανής εμπλοκής σχοινιού με την προπέλα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΩΤΗΡΙ'' ν. Θήρας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το ''ON Y VA'' αγκυροβόλησε ασφαλώς με ιδία μέσα στην οικεία περιοχή, συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ..

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού ''Κανελλοπούλου'' στην Ελευσίνα, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 35χρονο παρέσυρε δύο (02) διερχόμενους πεζούς, ηλικίας 30 και 21 ετών.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός των ανωτέρω πεζών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ''ΑΤΤΙΚΟΝ'', για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στη λεωφόρο Νεάρχου στο Ηράκλειο, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 52χρονο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο 52χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος ''ΑΟΡΟΡΑ'' Ν.Π. 12586, το οποίο ελλιμενίζεται στη μαρίνα Αλίμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι η φωτιά είχε κατασβεστεί από δύο (02) οχήματα Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση,ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης στο χώρο ενδιαίτησης του ανωτέρω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΟΡΟΡΑ''.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 81χρονος και 74χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες