Θάνατοι λουομένων στη Χαλκιδική και στη Σκιάθο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάρο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα –

Share:    

Θάνατοι λουομένων στη Χαλκιδική και στη Σκιάθο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάρο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Νέας Ποτίδαιας του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής , 75χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 31-07-21, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου για την ανεύρεση 82χρονου ημεδαπού, χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της θάλασσας, στην περιοχή ανατολικά νησίδας Άρκου Σκιάθου και σε απόσταση περίπου 5 μέτρων από την ακτή, ενώ πλησίον του βρισκόταν μικρό πνευστό σκάφος.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το πλήρωμα του οποίου ανέσυρε τον 82χρονο και τον μετέφερε στον λιμένα Σκιάθου. Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό Παροικιάς Πάρου, όταν όχημα ταξί, με οδηγό 38χρονο, κινούμενο από την αφετηρία του προς την κεντρική οδό Νήσου, τραυμάτισε 6χρονη αλλοδαπή που προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Πάρου για παροχή ιατρικής φροντίδας, από όπου εξήλθε.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη εμπορικού λιμένα Αλεξανδρούπολης, έμπροσθεν του Τελωνείου , όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 63χρονο, τραυμάτισε 69χρονο πεζό.

Ο ανωτέρω 69χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 28χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο - ψυγείο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης, τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ι/Δ -Τ/Χ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119Α΄, 54χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΑΙΑΝΤΕΙΟ” Σαλαμίνας.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.