Θάνατοι λουόμενων στην Καβάλα και την Κεραμωτή – Εντοπισμός 21 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέρο

DSC_9601.1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ότι ένας 79χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία Καρυάνης Καβάλας. Ο 79χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεραμωτής ότι ένας 66χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία Κεραμωτής Καβάλας. Ο 66χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής, του Κεντρικό Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου, από τον κυβερνήτη ενός αλιευτικού (Α/Κ) σκάφους, για την ύπαρξη ατόμων και ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους στη νήσο της Αγίας Κυριακής Λέρου. Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλλεξε είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο λιμάνι του Λακκίου. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου, ενώ το Τ/Χ μεταφέρθηκε με τη συνδρομή του Α/Κ στο λιμάνι της Λέρου. Κατά την προανακριτική διαδικασία αναγνωρίστηκε ένας 23χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, των άρθρων 24&25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση ζωής σε κίνδυνο¨. Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

Σχετικές εικόνες