Θάνατοι λουόμενων στην Κέρκυρα, στην Ερμιόνη, στα Χανιά και στην Ελευσίνα - Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Κιάτο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ'' ν. Κέρκυρας, 65χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''ΘΕΡΜΗΣΙΑ'' Ερμιόνης, 75χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ'' του Δήμου Κίσσαμου, 55χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Κίσσαμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την περιοχή ''ΝΕΡΑΚΙ'' Νέας Περάμου, 85χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ''ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ναυπηγείων Ελευσίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου τριάντα πέντε τετραγωνικών μέτρων (35τ.μ.) από πετρελαιοειδή, προκλήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από Φ/Γ πλοίο σημαίας Λιβερίας, το οποίο ελλιμενιζόταν στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μόλου Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου.

Στη συνέχεια, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, έγιναν εργασίες καθαρισμού της εν λόγω θαλάσσιας περιοχής από ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του ανωτέρω πλοίου για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 ''περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος'', ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Καταμαράν ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6'' Ν.Π. 11345, λόγω μηχανικής βλάβης πριν τον απόπλου του για προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πόρο - Ύδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες - Πόρτο Χέλι, με 70 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κιάτου, για περιστατικό πτώσης οχήματος στη θάλασσα εντός του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την πτώση του Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα. Από την πτώση του οχήματος προκλήθηκε η βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους, ενώ ο οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος δήλωσε ότι βρισκόταν εντός του οχήματος κατά την πτώση και βγήκε από τη θάλασσα με ίδιες δυνάμεις. Το εν λόγω Ι.Χ.Ε. ανελκύθηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε έμπροσθεν πορθμείου εσωτερικού, απογευματινές ώρες σήμερα, όταν δίκυκλο όχημα με 65χρονο οδηγό γλίστρησε, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο 65χρονος μεταφέρθηκε με ιδία μέσα αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικές εικόνες