Θάνατοι λουόμενων στην Κω και στο Ρέθυμνο - Εντοπισμός και διάσωση 16 ατόμων στην Κάλυμνο - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά - Τραυματισμός άνδρα στο Ρέθυμνο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου Κεφάλου ν. Κω, 41χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Ρεθύμνου, 56χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ικανό αριθμό αλλοδαπών, στη βραχονησίδα ¨ΣΑΡΗ¨ βόρεια του ακρωτηρίου Χαλής ν. Καλύμνου.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και περισυνέλλεξε δεκαέξι (16) αλλοδαπούς (06 άνδρες, 05 γυναίκες, 02 αγόρια και 03 κορίτσια) και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Καλύμνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, από μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, που ελλιμενίζεται σε περιοχή δικαιοδοσίας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ότι έτερο μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για τον τραυματισμό 40χρονου αλλοδαπού, στο Ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω έχασε την ισορροπία του κατά την κάθοδό του από την πέτρινη σκάλα που οδηγεί στον ενετικό φάρο, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα. Στη συνέχεια, ο 40χρονος ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή στελεχών ΕΛ.ΑΣ. και Π.Υ., καθώς και ιδιωτών και ιδιωτικού σκάφους και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-28χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67 και

-88χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες