Θάνατοι λουόμενων στην Κυλλήνη και στα Νέα Μουδανιά - Ακυβερνησία Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους στην Αίγινα - Τραυματισμός άνδρα στη Λευκάδα - Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα - Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στο Ρέθυμνο -

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΑΚΙ'' Μανωλάδας Ν. Ηλείας, 65χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''ΦΟΥΡΚΑΣ'' του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, 77χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για ακυβερνησία του Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους ''ΜΠΛΑΚ ΝΤΑΙΜΟΝΤ'' Τ.Σ. 4797 λόγω παύσης λειτουργίας και των δύο (02) μηχανών στη θαλάσσια περιοχή ''Ν. ΛΑΟΥΣΩΝ'', με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το εν λόγω Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ιδιωτικό σκάφος ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' Ν.Π. 9356 και με τη συνοδεία ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Αίγινας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΠΛΑΚ ΝΤΑΙΜΟΝΤ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την επιθεώρηση του από μηχανικό ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 19-08-2021, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για τραυματισμό 20χρονου ημεδαπού, από προπέλα σκάφους στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον όρμο ''ΕΠΙΣΚΟΠΗ'' ν. Καλάμου.

Συγκεκριμένα, το Θ/Γ σκάφος ''CIGAR'', σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο είχε αγκυροβολήσει στην θαλάσσια περιοχή έξω από τον οικείο όρμο, καθέλκυσε την βοηθητική του λέμβο με τέσσερις (04) επιβάτες, ενώ ένας 20χρονος ημεδαπός χρησιμοποιούσε θαλάσσια σανίδα. Ο χειριστής της θαλάσσιας σανίδας πλησίασε την βοηθητική λέμβο και γλίστρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί εντός της θάλασσας και να τραυματιστεί από την προπέλα της βοηθητικής λέμβου.

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε από διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και στη συνεχεία στο Κέντρο Υγείας Μύτικα για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, εντοπίστηκαν εντός του ανωτέρω οχήματος χίλια επτακόσια ενενήντα (1.790) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα καπνικού προϊόντος και το εν λόγω Φ/Γ όχημα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για την ύπαρξη 22χρονης αλλοδαπής κολυμβήτριας σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΕΡΑΝΙ'' του Δήμου Ρεθύμνου.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και το Ι/Δ σκάφος ''ΠΕΤΡΕΣ'' Τ.Ρ. 404. Η 22χρονη που εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή, αφού απεγκλωβίστηκε από ναυαγοσώστη, μεταφέρθηκε σε οικεία παραλία και στη συνέχεια διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καλά στην υγεία της.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-74χρονου, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166,

-19χρονης και 20χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ'' Ν. Θήρας 41,

-58χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ''ΠΑΡΘΕΝΙ'' ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56 και

-77χρονης, από την παραλία ''ΒΑΘΕΙΑΣ'' του Δήμου Ανατολικής Μάνης στον λιμένα ''ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ'', με το Τ/Χ ''ΧΡΥΣΑΛΕΝΑ Ι'' Τ. Χαλκίδας 1202 Α'.