Θάνατοι λουόμενων στον Μαραθώνα και στα Χανιά-Σύλληψη ημεδαπού στην Αλεξανδρούπολη-Εντοπισμός 02 αλλοδαπών στη Ψέριμο-Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 75χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ¨ στο Μαραθώνα Αττικής. Αρχικά, στον 75χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστες και διασώστη του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Τις απογευματινές ώρες την 24/06/2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 75χρονη ημεδαπή, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΒΛΗΤΕ¨ της Σούδας Χανίων. Αρχικά, στην 75χρονη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων ¨ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ¨, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενη και κατέληξε τις πρωινές ώρες σήμερα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Αλεξανδρούπολης προέβησαν στη σύλληψη ενός 33χρονου ημεδαπού, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά παράβαση του άρθρου 6 του Ν. 3500/2006. Συγκεκριμένα, ο 33χρονος προέβη σε χειροδικία κατά μίας 31χρονης ημεδαπής, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, για την ύπαρξη αλλοδαπών στη νήσο Ψέριμο. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε στο λιμάνι της Ψερίμου δύο (02) άνδρες αλλοδαπούς, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001, 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες