Θάνατος 17χρονου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα στην Κάλυμνο – Εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Ρόδο – Εύρεση πήλινου αγγείου στην Κάλυμνο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από λουόμενο, για πιθανό συμβάν πνιγμού ατόμου που διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με χρήση τυφεκίου αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΘΕΡΜΑ¨ ν. Καλύμνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ¨ Ν. Καλύμνου 628 προς διενέργεια αναζητήσεων, ενώ επίσης κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Στον εντοπισμό συνέδραμε και ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε τον υποβρύχιο αλιέα εντός της θάλασσας και τον ανέσυρε στην επιφάνεια χωρίς τις αισθήσεις του. Η σορός του 17χρονου παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε στον λιμένα Πόθιας και εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

*****

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Σκάλας Κατερίνης και Πλαταμώνα, για την ύπαρξη 81χρονου αγνοούμενου ημεδαπού κολυμβητή, ο οποίος σύμφωνα με τους οικείους του, είχε μεταβεί για θαλάσσιο λουτρό στη περιοχή της Λεπτοκαρυάς και αγνοούνταν για αρκετή ώρα.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν άμεσα έρευνες προς τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και του Α/Κ ¨ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ¨ Ν.ΣΚ. 03. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αλιευτικοί σύλλογοι, οι εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και η διασωστική ομάδα Πλαταμώνα και Κατερίνης για συνδρομή από ξηράς.

Ο 81χρονος, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ξηρά καλά στην υγεία του, με απώλεια προσανατολισμού, ενώ μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην οικεία του.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ¨ Ν. Π. 12734, ότι κατά τη διάρκεια της επιβίβασης προς ν. Τήλο, τραυματίστηκε 66χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα στα δάκτυλα των κάτω άκρων.

Η ανωτέρω, μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Παραδόθηκε, βραδινές ώρες χθες, στο Λιμεναρχείο Καλύμνου, πήλινο αντικείμενο, πιθανότατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το οποίο βρέθηκε εντός της θάλασσας στην περιοχή ¨ΠΑΛΙΟΝΗΣΟΣ¨ ν. Καλύμνου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το εν λόγω αντικείμενο πρόκειται να παραδοθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου και Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 19 και 21, προέβησαν βραδινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού στους ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN επί των διαβατηρίων τους με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονος και 97χρονος από λιμένες ν. Νάξου και ν. Σερίφου αντίστοιχα, στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν. Νάξου 64,

-76χρονος από τον λιμένα Αγίας Ρούμελης προς τον λιμένα Σφακιών, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ¨ Ν.Χ.22

Σχετικές εικόνες