Θάνατος αλλοδαπής στη Θήρα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Πάρο - Προσάραξη σκάφους στη Ρόδο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες την 21.09.2021, από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΕΞΩΜΥΤΗ” Αγίου Γεωργίου Περιβόλου ν. Θήρας, 54χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ''SHRIMP'' σημαίας Ελληνικής, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κύθνου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ ''HECTOR'' Ν.Π. 11949, όπου μετεπιβιβάστηκαν οι ανωτέρω επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους και με το οποίο το Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια σε μαρίνα του Λαυρίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SHRIMP'' Ν. Σαρωνικού 255, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου, από επιβαίνουσα του Ι/Φ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 14” Ν.Π. 11207 για μηχανική βλάβη του σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή εντός του όρμου Νάουσας ν. Πάρου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Π-Α/Κ “ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΙΙ” Ν.Π. 45, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Νάουσας ν. Πάρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 14”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ότι το M/V "AURA" σημαίας ΗΠΑ έχει προσαράξει σε αμμώδη παραλία μεταξύ λιμένα Κολώνας Ρόδου και τουριστικού λιμένα ν. Ρόδου.

Σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού πράκτορα, το εν λόγω σκάφος βρισκόταν δεμένο στον λιμένα Κολώνας, όταν έσπασαν οι κάβοι του και παρασύρθηκε στα αβαθή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, 25χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, σε επιβάτες πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το Μπάρι Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-61χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-70χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα Καλάμου Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ.313.