Θάνατος αλλοδαπής στη Ρόδο –Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ-O/Γ-Τ/Χ πλοίο στη Θεσσαλονίκη – Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους στη Σάμο – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ανάσυρση 60χρονης αλλοδαπής από τη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΛΗΡΑΚΙ” ν. Ρόδου, έχοντας τις αισθήσεις της.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε την ανωτέρω στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, κατέληξε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.


*****

Σε καταμέτρηση που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-O/Γ-Τ/Χ πλοίου στον λιμένα Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από τον λιμένα ν. Σκιάθου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επτακόσιους τριάντα τέσσερις (734) επιβάτες, αντί εξακόσιους σαράντα επτά (647), όπως προβλέπεται από την αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ38197(ΦΕΚ 2660Β'/18-06-2021)Υ.Α. “έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid 19....”.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το Ι/Φ σκάφος “FARENIENTE” N.Π. 9022 βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. έξω από τον όρμο Μαραθόκαμπου ν. Σάμου.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή έσπευσε το Α/Κ “ΜΑΝΩΛΗΣ” Σ.Κ. 36, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα όρμου Μαραθόκαμπου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FARENIENTE”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Σερίφου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ'' Ν.Π. 8745, 52χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.