Θάνατος αλλοδαπής στον Πλαταμώνα - Προσάραξη λέμβου στον Άγιο Νικόλαο - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στη Σέριφο - Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη Λέρο

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την παραλία ''Ν. ΠΟΡΩΝ'' Πιερίας, 74χρονη αλλοδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτες ιατρούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, από ιδιώτη, για την προσάραξη σε βραχώδη ακτή, της λέμβου ''ΑΧΙΝΟΣ'' Σ.Η. 1269, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Αντωνίου (ΧΟΧΛΑΚΙΑ) του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., τα ιδιωτικά σκάφη ''ΠΕΤΑΛΙΔΑ'' Τ.Α.Ν. 387 και ''ΔΗΜΗΤΡΑ'' Σ.Η. 37 Β καθώς και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Η εν λόγω λέμβος αποκολλήθηκε, ρυμουλκήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ''ΣΙΣΙΟΥ'', από το ''ΠΕΤΑΛΙΔΑ'', συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι αλλοδαποί επιβαίνοντες του, εντοπίστηκαν επί της ακτής, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΧΙΝΟΣ'' μέχρι την προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, από τον ιδιοκτήτη - κυβερνήτη του Τ/Χ σκάφους ''ΜΑΡΑΜΠΟΥ'' Τ.Ρ. 447 Α', για ακυβερνησία του σκάφους λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 03 ν.μ. δυτικά ν. Σερίφου.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Τ/Χ σκάφος και το ιδιωτικό σκάφος ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ'' Τ. Σερίφου, με τη συνδρομή του οποίου ρυμουλκήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ''ΛΙΒΑΔΙΟΥ'' ν. Σερίφου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΑΡΑΜΠΟΥ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη διενέργεια σχετικής επιθεώρησης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από ιδιώτη, για την ανεύρεση οξειδωμένου πιθανόν πυρομαχικού (βλήμα Β' Παγκόσμιου Πολέμου) στην θαλάσσια περιοχή του όρμου ''ΜΠΛΕΦΟΥΤΗ'' ν. Λέρου, σε απόσταση περίπου δεκατεσσάρων μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου τριών μέτρων.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Σχετικές εικόνες