Θάνατος αλλοδαπής στον Πλαταμώνα - Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα 77χρονη αλλοδαπή, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ” Πιερίας.

Στην αρχή της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου από όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Δ' Λιμενικό τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Στη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, στον λιμένα «ΡΙΝΑ» Βαθύ ν. Καλύμνου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1 εδάφιο Ζ, εδάφιο ΙΓ, εδάφιο ΙΕ, του Ν.Δ. 187 ΚΔΝΔ(ΦΕΚ 261 Α΄/03-10-1973), καθώς και των αρθ. 167 και αρθ. 169 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω είχε υπό την διακυβέρνηση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, κενό επιβατών, χωρίς να φέρει επί του πλοίου τα απαιτούμενα ναυτιλιακά έγγραφα και βιβλία και χωρίς να τηρεί τις διατάξεις που αφορούν τα εξωτερικά γνωρίσματα του πλοίου, ενώ εκτελούσε πλου άνευ διαπιστώσεως ότι το πλοίο δύναται να πλεύσει με ασφάλεια και ότι είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα σωστικά μέσα, όργανα και εφόδια, στερούμενος ναυτικής ικανότητας και ασφάλισης, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4996/22 (ΦΕΚ Α΄82/22).

Επίσης, ο εν λόγω ημεδαπός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής, προβάλλοντας αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψης του από τα Λιμενικά όργανα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ στον 39χρονο επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

*****

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 40 και 24 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 40χρονος δε διέθετε κανένα νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ ο 24χρονος κατείχε πλαστή άδεια διαμονής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-24χρονης από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Θήρας με το Ε/Γ-Ο/Γ “KYΡΙΑΡΧΟΣ“ Ν.Ν. 53,

-91χρονου από τον λιμένα ν. Κέας προς τον λιμένα Λαυρίου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-81χρονης και 65χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Ο/Γ “KYΡΙΑΡΧOΣ IV” Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες