Θάνατος αλλοδαπού άντρα στις Σπέτσες – Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Σύλληψη αλλοδαπών στην Κέρκυρα – Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπούς στην Πύλο – Θάνατος ημεδαπού στην Κόρινθο – Απαγόρευση απόπλου ιστιοφόρου στη Χίο –

IMG_7536
Share:    

Θάνατος αλλοδαπού άντρα στις Σπέτσες – Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Σύλληψη αλλοδαπών στην Κέρκυρα – Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπούς στην Πύλο – Θάνατος ημεδαπού στην Κόρινθο – Απαγόρευση απόπλου ιστιοφόρου στη Χίο – Σύλληψη ημεδαπού στην Καλαμάτα – Διακομιδές ασθενών

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Σπετσών, για την ύπαρξη ενός ατόμου χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή της προβλήτας Τσαλδάρη, στο Παλιό Λιμάνι Σπετσών. Ο άντρας, ηλικίας 44 ετών, υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, από την 01 Ιουλίου 2024 έως και την 30 Σεπτεμβρίου 2024 θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας καθημερινά εκτός Τετάρτης και Σαββάτου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κέρκυρας, προέβησαν στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών ηλικίας 22, 32, 28, 55 και 30 ετών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο νέο λιμάνι της Κέρκυρας κατά την διαδικασία φόρτωσης ενός επιβατικού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου με προορισμό την Ιταλία, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πύλου, για ανατροπή σκάφους στην περιοχή «ΚΑΝΤΟΥΝΙ» Φοινικούντας δήμου Πύλου – Νέστορος. Τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα επαγγελματικό αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, τα οποία εντόπισαν και περισυνέλεξαν τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Ελβετίας) από το ιδιωτικό σκάφος τύπου καταμαράν, καλά στην υγεία τους. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το Ι/Δ σκάφος και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Φοινικούντας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κιάτου, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 68χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ¨ Κορινθίας. Ο 68χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του Ξυλόκαστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορινθίας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χίου από τον κυβερνήτη ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, το οποίο έπλεε βόρεια της Χίου με πέντε (05) επιβαίνοντες (2 υπήκοοι Βρετανίας, 2 Γερμανίας και 1 Ρωσίας) με τη χρήση του ιστίου, ότι στο μηχανοστάσιο του σκάφους σημειώθηκε μικρής έκτασης φωτιά η οποία κατασβέστηκε αμέσως.

Στη θαλάσσια περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ρυμουλκό (Ρ/Κ) πλοίο, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το Ι/Φ σκάφος στο λιμάνι Θόλου, όπου πρόσδεσε με ασφάλεια. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της ζημίας και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ένας 46χρονος για παράβαση των άρθρων 4 και 5 του Ν.Δ. 420/1970 «αλιευτικός κώδικας» του άρθρου 10 του Ν. 2168/1993 «ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και το άρθρο 272 του Π.Κ. «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών». Συγκεκριμένα ο 46χρονος κατελήφθη στην παραλία «ΤΖΑΝΕ ΒΕΛΙΚΑΣ» να έχει στην κατοχή του έναν αυτοσχέδιο αντικείμενο με φυτίλι που περιείχε εκρηκτική ύλη, το οποίο προόριζε για παράνομη αλιεία. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.Ν.64,

-58χρονου, από το λιμάνι του Κουφονησίου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙΙ» Ν.Ν.62 και

-63χρονου αλλοδαπού, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες