Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη σε Κ/Ζ στον Πειραιά - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο - Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου στην Αίγινα - Τραυματισμός ναυτικού στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, ότι 67χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της καμπίνας του, στον λιμένα Πειραιά.

Στον 67χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρικό προσωπικό του πλοίου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος ''ΜΕΛΩΔΙΑ'' Ν.Π. 6294, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω εμπλοκής αντικειμένου στην προπέλα, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Θορικού Λαυρίου.

Άμεσα για την περιοχή, προς παροχή συνδρομής, απέπλευσε το Τ/Χ σκάφος ''ΣΗ ΣΟΣ 1'' Τ.Λ. 325, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Λαυρίου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΕΛΩΔΙΑ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Κορίνθου, Αγίων Θεοδώρων και Αίγινας, για ακυβερνησία του Δ/Ξ πλοίου ''SATURN'' σημαίας Marshall Islands, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Διαπόρια στο Σαρωνικό κόλπο.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ ''ΕΠΙΣΚΟΠΗ'' Ν.Π. 12253 προς παροχή συνδρομής, ενώ το εν λόγω Δ/Ξ πλοίο αγκυροβόλησε με ιδία μέσα στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Υψηλής στο Σαρωνικό κόλπο, συνοδεία του ανωτέρω Ρ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SATURN'', ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για τον τραυματισμό ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) εντός του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΑΧΑΙΟΣ'' Ν.Π. 11228, το οποίο είχε καταπλεύσει με ασφάλεια στον λιμένα Αίγινας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Οθωνών στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-40χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και

-84χρονου και 86χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες